maanantai 16. syyskuuta 2013

Ilmastolain supersyksy -tempaus kokosi kansalaisia ja politiikkoja eduskuntatalolle


Polttava Kysymys -ilmastolakikampanjan tempaus eduskuntatalon portailla 3.9.2013 toivotti kansanedustajat tervetulleiksi takaisin töihin muistuttamalla vahvan ilmastolain tärkeydestä.

Kirkan hitti ”Hetki lyö” avasi tilaisuuden oikeutetusti: hetki on todella lyönyt vahvan ilmastolain säätämiseksi, jotta meillä olisi toimiva työväline päästöjen nopeaan ja tehokkaaseen vähentämiseen ilmastokatastrofin estämiseksi. Tämä syksy on ratkaisevan merkityksellinen ilmastolain valmistelussa. Lakiesitys on tulossa lausuntokierrokselle marras-joulukuussa, ja hallituksen esitystä odotetaan kevään lopulla. Kansanedustajia tahdottiin muistuttaa valmistautumisen ja vaikuttamisen tärkeydestä. Tätä työtä helpottamaan kampanja lahjoitti kaikille edustajille lukujärjestyksen ilmastolain valmisteluaikataulusta ja tärkeimmistä sisällöistä.



Tempaukseen oli kutsuttu haastattelupuheenvuoroa varten edustaja jokaisesta puolueesta, ja vain kokoomuksesta ei kukaan päässyt paikalle. Kampanjan kumppanijärjestöjen edustajat haastattelivat poliitikkoja ilmastolakikannoista ja -toimista. Puheet olivat lupaavia ja positiivisia. Kampanjapuheessa muistutettiin poliitikkoja, että ”me tulemme seuraamaan teitä”. Tunnelma oli rento, mielenosoitus-puhekuplakyltit ja mielet korkealla. Haastattelukierroksen lopulla aurinkokin murtautui esiin valaisemaan ja lämmittämään kylmää aamua – pidetään sitä hyvänä enteenä, kun ilmastolakikampanjan aktiivinen vaikutustyö jatkuu taas koko supersyksyn.


Leena Kontinen

leena.kontinen@maanystavat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti